0592 - 20 10 79
info@buitenplaatsfochteloerveen.nl

Fochteloërveen

Op de grens van de provincies Friesland en Drenthe vlakbij het dorp Veenhuizen vindt u Nederlands grootste veenlandschap Fochteloërveen.
CHALET HUREN

Op de grens van de provincies Friesland en Drenthe vlakbij het dorp Veenhuizen vindt u Nederlands grootste veenlandschap Fochteloërveen. Omdat dit hoogveengebied goed bewaard is gebleven door goedwaterbeheer vindt u hier zeldzame planten en dieren zoals onder andere waterveenmos, wollegras, verscheidene slangsoorten en amfibieën.

In de bosrand van het veengebied bevindt zich de 18 meter hoge uitkijktoren. Door zijn aparte constructie wordt deze ook wel de ‘zeven’ genoemd. Wanneer u op deze toren staat heeft u direct zicht op het adembenemende uitzicht. En met een beetje geluk ziet u in het voorjaar en in de zomer de kraanvogels die zich vanaf 1999 gevestigd hebben in het veengebied, mede door de stilte en de natte omgeving.

Wandelroutes

Voor de wandelaar is er een relatief korte wandelroute van 7 kilometer over dit veengebied. Deze wandelroute bestaat grotendeels uit verharde paden die u langs prachtige vennen en door het unieke natuurgebied leiden.

Meer informatie over deze wandelroute vindt u hier »

Wat ook een mooie wandeling is, is de wandelroute van 19 kilometer die u vanuit Veenhuizen naar Fochteloërveen brengt en terug. Tijdens deze route loopt u langs diverse monumenten en uiteraard door het mooie veengebied.

Meer informatie over deze wandelroute vindt u hier »

Naast wandelroutes over het veengebied van Fochteloërveen is er ook een prachtige wandelroute die u vanuit Veenhuizen door de bossen en de velden van Westervelde brengt. In dit dorp kunt u prachtige monumentale boerderijen bezichtigen om vervolgens via een andere weg terug te wandelen naar Veenhuizen.

Meer informatie over deze wandelroute vindt u hier »

Schitterend gelegen in een ambiance van groen en water

Activiteiten

In en rondom Fochteloërveen zijn er verscheidene activiteiten voor jong en oud. Hierbij een greep van de activiteiten:

MUSEUM OOLD ARK EN KORENMOLEN DE WEYERT

In het museum kunt u een bezoek brengen aan de expositie van allerlei handgereedschappen. Gereedschap dat is gemaakt van materiaal wat men zich op dat moment kon veroorloven en de kennis die men destijds had. Naast het museum vindt u de korenmolen. Hier kunt u mee kijken met leermeester en molenaar Wil Heick.

Klik hier voor meer informatie »

ATTRACTIEPARK DUINEN ZATHE

In dit attractiepark kunt u de hele dag genieten van onder andere de ‘Indoor Apenkooi’, Flying Heli’, luchtkussens, speeltoestellen en attracties voor jong en oud. Dit alles inclusief eten en drinken!

Klik hier voor meer informatie »

DE JONGENS VAN OUTDOOR

Bij de jongens van Outdoor kunt u verscheidene activiteiten doen waaronder klimmen in het klimbos of klimpark, een GPS tocht lopen, abseilen van een 33 meter hoge toren, boogschieten, klootschieten en kanovaren.

Klik hier voor meer informatie »

GEVANGENISMUSEUM VEENHUIZEN

In dit museum hoort u verhalen over misdaad en straf van vroeger. Verhalen waar u nieuwsgierig van wordt en wat u aan het denken zet. Ook is het mogelijk om een echte gevangenis te bezoeken. U leest er alles over op de website.

Klik hier voor meer informatie »

BIERBROUWERIJ MAALLUST

In de bierbrouwerij kunt u het brouwproces en de geschiedenis beleven. Uiteraard kunt u ook de speciaalbieren proeven.

Klik hier voor meer informatie »